Una casa amb jardí ampli que permet a cada integrant de la família gaudir durant primavera i estiu de l’aire lliure. Es poden fer activitats com prendre el sol, menjar, fer esports i molt més. No obstant això, en l’època d’estiu degut a les altes temperatures i l’augment de les hores de sol, provoca moltes vegades excés de calor.

Però això ja no serà més un inconvenient per a tu, t’ensenyaré algunes idees per a crear una mica d’ombra al jardí, i així gaudir d’aquest espai al màxim. Aquí t’explico les més pràctiques i variades alternatives per a aconseguir-ho.

Sombrillita de les de tota la vida per al Jardí

Col·locar una ombrel·la és l’opció més pràctica i senzilla de tenir ombra al jardí. La seva estructura de para-sols és molt lleugera, perquè es compon d’un masteler fabricat en alumini o acer. La seva tela de polièster, molt fàcil de netejar i disponible en diversos colors.

El gran benefici que t’ofereix l’ombrel·la és que es pot moure de manera senzilla per a donar ombra en diferents àrees del jardí. Si tries una ombrel·la amb rotació de 360° es podrà orientar cap a la posició del sol.

No obstant això, el seu gran inconvenient és que l’ombra que crea és molt més limitada. També, has d’adonar-te que la base disposi del pes suficient per a mantenir-la fixa quan està oberta.

Tendal de molts colors per al jardí

El tendal és l’opció més clàssica per a crear ombra, pot ser fix, extensible o enrotllable. En el mercat hi ha disponible una gran quantitat de tendals, amb variats dissenys, colors i textures. No necessites que estiguin elaborats a la mesura, ho pots adquirir amb longituds estàndard en moltes superfícies de bricolatge.

 

La millor opció, una Pèrgola de Pergolab.es

La pèrgola és una estructura fixa constituïda a base de pilars que després suporten entre si les bigues. Es pot col·locar sobre aquesta una coberta elaborada amb tela, bambú, cañizo, bruc, entre altres materials. Quant a l’estructura de la pèrgola pot ser de diversos materials com a fusta o alumini. Els seus sostres poden ser fixos o movibles, tal és el cas de les pèrgoles que es tapen amb un tendal. Alguns models compten amb làmines orientables per a permetre o no l’entrada del sol.

L’estructura de la pèrgola es pot instal·lar pegades a una paret, a manera de porxo o de manera independent. Una bona idea és afegir-li estors o cortines en els laterals per a protegir-se del sol. L’avantatge que t’ofereixen les pèrgoles és que a més de tapar-te de la calor, tens un ambient íntim, conversant el mobiliari extern.

Pèrgoles bioclimàtiques de Pergolab.es

Cañizo per a donar-li un podo mes d’estil rústic

El Cañizo es fonamenta és una estructura amb diverses potes ancorades al sòl, elaborades en acer, alumini o fusta, disposa d’una coberta de tela. La instal·lació dels gazebos és molt senzilla, es pot plegar i guardar quan no es vagi a usar. No obstant això, l’estructura quant a resistència i durabilitat és molt de menor que una pèrgola.

Vela tèxtil, de les quals estan molt de moda.

S’ha comprovat que per a crear ombra en la llar no fa falta instal·lar una gran estructura, només n’hi ha prou amb subjectar sobre el sòl un petit sostre de tela. Les veles estan fabricades amb teles especials per a ambient exterior, la majoria *microperforadas que impedeixen l’acumulació d’aigua provinent de la pluja. Aquesta tela es pot enganxar fàcilment amb caps a la paret de la casa, fusta, arbres o suports clavats en el sòl.

Les veles es caracteritzen per la seva gran diversitat en colors, formes i dimensions. Són fàcils d’instal·lar i no tapen la visió pels laterals. No obstant això, l’ombra de la vela tèxtil es va movent durant el dia d’acord amb la posició del sol.

Vegetació de tota la vida

Per als qui desitgen gaudir d’una ombra natural, res millor que aprofitar els arbres del jardí per a col·locar sota ells la taula o butaques. Una excel·lent idea per a crear un sostre natural és usant plantes *trepadoras o plantes enfiladisses que pugin per una estructura instal·lada prèviament.

Per a finalitzar, la millor decisió que pots prendre és optar per algunes de les alternatives assenyalades amb anterioritat per a crear ombra al teu jardí, et garanteixo que no et penediràs, tindràs un bell espai per a gaudir de l’aire lliure i els beneficis de la naturalesa.